Camping ved Råbjerg Mile

I fantastiske og naturrige omgivelser

Camping

Er du i tvivl om, hvor og hvordan årets ferie skal foregå? Så er du ikke den eneste. Mange af os kender til dilemmaet. Vi vil gerne tilfredsstille alle, og det kan være svært, når en af jer gerne vil slappe af i solen, en anden gerne vil opleve storbyen, mens en tredje gerne vil være aktiv i naturen.

Det er næsten umuligt at gøre alle glade, men der findes faktisk én løsning, som kommer ganske tæt på, nemlig camping. Her får I afslappende omgivelser med masser af natur og byliv helt tæt på.

Hvad er camping

Men hvad er camping egentlig, og hvorfor er det pludselig blevet så populært?
Camping er en udendørs aktivitet, hvor du f.eks. bor i campingvogn eller telt. Oprindeligt var det kun spejderne og militæret, som overnattede i deres bivuakker eller bomuldstelte i forbindelse med deres friluftsaktiviteter. Denne form for overnatning udviklede sig dog i 1960’erne i takt med, at bilismen vandt frem. De primitive bomuldstelte blev udskiftet med store hus- og villatelte med skeletter af metal, da det ikke længere var afgørende, at man kunne have teltet bag på cyklen eller på ryggen. Det var også i denne sammenhæng, at camping- og teltvogne begyndte at dukke op.

Gennem tiden har campingvognene udviklet sig. De blev større og mere komfortable, og snart lignede de miniudgaver af huse. De blev indrettet med separate værelser, toilet og et lille køkken. Derudover kom forteltene til, som udvidede det samlede opholdsareal. Omkring 1990 dukkede de første autocampere op. Disse er dog stadig mest populære i udlandet, da de høje registreringsafgifter kommer lidt i vejen for mange danskere.
I dag er camping faktisk den næstmest populære måde at holde ferie på blandt danskerne. Mange nyder stadig at tage på cykel- og vandreferie, og derfor har letvægtsteltene igen vundet indpas som et populært alternativ til de store campingvogne.

Hvorfor camping?

Camping er en feriestil for alle aldre, køn, livsstile og erhverv. Det er en ferieform, hvor du får mulighed for selv at sammensætte din ferie, så uanset om du er til natur, kultur, afslapning eller noget helt fjerde, kan ferien tilpasses derefter. På campingferien er du ofte omgivet af naturen, hvilket indbyder til diverse udendørs aktiviteter såsom vandreture, cykelture eller fisketure.
Mange danskere nyder at kunne medbringe en mindre udgave af deres eget hjem til et nyt sted. Det giver en hjemlig ro, og samtidig er du langt væk fra de huslige pligter og daglige gøremål.

Tidligere var campinglivet meget primitivt, men i dag har de fleste danske campingpladser både vaskeri, køkken, toiletter og tv-stuer. Du behøver altså ikke at tage bad i en sø og lave mad på et bål. Dette kan dog stadig være rigtig hyggeligt, og mange vælger derfor stadig bevidst at benytte naturens midler på deres ferie.
Mange danskere bruger deres campingvogn eller telt som et fristed. En campingplads giver mulighed for at nyde naturens mange fordele og de rolige omgivelser på sikker vis. Når du holder campingferie i Danmark kan du koncentrere dig om at nyde selskabet og området, da du ikke skal bekymre dig om at forstå en ny kultur eller om at skulle kommunikere på et fremmedsprog. Det vil ofte føles mere hjemligt og afslappet at holde campingferie i Danmark, end at holde ferie i udlandet. Derudover er det tit billigere og du sparer de lange transporttider – og netop derfor foretrækker mange danskere denne form for ferie.

Camping i Råbjerg Mile

Hvis du allerede nu er overbevist om, at årets ferie skal foregå på en campingplads, så er Råbjerg Mile Camping et yderst kvalificeret bud på destinationen. Her kommer du tæt på et helt unikt naturfænomen. Milen er Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning. Du får følelsen af at være havnet i en ørken, men uden at skulle bekymre dig om kameler og mangel på vand. Derudover er du tæt på bylivet i Skagen og Danmarks nordligste punkt, Grenen. På campingpladsen er der gode fællesfaciliteter, herunder indendørs badeland med spa og sauna, en frisk udendørs pool og legeplads til de små. Vi har også både minigolf, fodboldbane og petanque. I kan leje cykler på pladsen, hvis I har lyst til at opleve den nærliggende natur helt tæt på. Campinglivet er altså helt sikkert en oplevelse for hele familien.