Skagen Festival

En familiefestival af karakter!

Oplev Skagen Festival!

Skagen festival er en spændende og traditionsrig musikfestival på toppen af Danmark. Hvert år står den første weekend i juli i festens og musikken tegn i Skagen.

Skagen Festival er et besøg og en ferie værd i sig selv, og mange af publikummerne vender trofast tilbage år efter år. I kan også sagtens udvælge et par koncerter og indsnuse stemningen af fest og musik for en enkelt dag som en del af feriens kulturoplevelser i Nordjylland.

Festivalen er en international folkemusikfestival, men bookerne følger godt med i udviklingen på musikscenen, så du kan opleve både  folk, folkrock, jazz, visesange, roots, cajun, blues og meget andet. Her er en god blanding af store velkendte navne fra den danske musikscene, nye, hjemmedyrkede stjerner og musikere fra Irland, Skotland, USA og mange andre lande.

Der er er op mod 30.000  deltagende musikelskere og rundt regnet 650 ulønnede frivillige, som får hele festivalen af stablen – og så alle de andre skagboere, der sørger for mad, drikke og god stemning til alle festivalens gæster rundt omkring i byen. I Skagen er festivalugen domineret af musik, og de siger selv at den ene halvdel af byen er til festival, mens den anden halvdel arrangerer festival.

Festivalens motto er It’s good to see you – taget fra en sang, der er blevet en traditionsrig del af Skagen Festival. Den blev spillet første gang på festivalen i 1978, og er i dag umulig at undgå at høre, når du er med til festival.

Musikfestivalen startede i 1971 som Skagens Visefestival og kan prale af at være Danmarks ældste festival. Fra en lille start i Tuxens villa, har festivalen flyttet en del rundt i Skagen by, men lægger i dag beslag på mange større og mindre spillesteder centralt i byen, så det nærmest er hele byen, der er til festival den første weekend i juli.


Familievenlig festival

Festivalen er familievenlig med en hyggelig og afslappet stemning og et voksent publikum. Her er både små og store koncerter, og et stort dagsprogram til dem, der gerne vil hjem i fornuftig tid. Natteravnene går nu heller ikke forgæves, for musikken fortsætter gerne ud på de små timer.

Der er sædvanligvis mindst en koncert til børnene, hvor de voksne nu også gerne må komme med. Børnene kan også sagtens være med til ‘voksenkoncerter’ i dagtimerne. Med et voksent publikum, og en stemning hvor der bliver lagt vægt på kærligheden til musikken, fællesskab og hygge, er der også plads til at små publikummer kan få en god og sjov koncertoplevelse med mor og far. Her er musik, hvor de fleste kan være med fra de helt små til bedsteforældre.

Der er mange spændende oplevelser til festivale med uddeling af Dansk Folkemusikpris,  musikgudstjeneste, workshops og festivalsessioner, hvor musikerne spiller og improviserer sammen.


Tæt på – med fred og ro!

Skagen by er godt fyldt op under festivalen, så det er en god idé at bestille overnatning i god tid før festivalen. Det kan også være rigtigt rart at slippe lidt væk fra festivalområdet, når ørerne trænger til lidt ro. Her kan Råbjerg Mile Camping tilbyde flere overnatningsmuligheder i telt, campingvogn eller hytter med gode fællesfaciliteter og rolige nætter. Der er 13 kilometer og omkring et kvarters bilkørsel fra Råbjerg Mile Camping til Skagen. Vil du også opleve andet end Skagensfestivalen tilbyder Råbjerg Mile Camping legeområder, vandland, minigolf og fællesaktiviteter for de små, og boblebad, grillområder og en rolig voksenzone til de voksne gæster. Her er mange spændende udflugtsmuligheder og tæt på natur og strand.


Billetter og scener

Der kan købes billetter til de enkelte koncerter under festivalen. Du kan nøjes med en enkelt koncert eller to med favoritbandsene, eller vælge en helaften med flere forskellige koncerter på et af spillestederne. Her er over 80 koncerter fordelt på otte scener i Skagen by og rigeligt at vælge mellem. Det aktuelle musikprogram finder du på Skagensfestivalens hjemmeside.

Der er gratis adgang til Torvescenen ved kulturhuset Kappelborg. Her er plads til 300 tilhørere, og pladsen ligger kun 50 meter fra Skagens gågade. Her kan hurtigt blive fyldt op af publikummer, så det er en god idé at komme i god tid.

Indenfor i Kappelborg er der plads til 130 og her kan du opleve akustisk folkemusik og workshops.

Ruths Hotel har også ofte gratis adgang til koncerterne. For natteravnene er Skawbaren også stedet at komme for at høre gratis og improviseret musik. Her samles musikere og frivillige, når dagens officielle program er overstået –  og så er det aldrig helt til at sige hvad der sker. Der er fri entré til baren og plads til omkring 150 mennesker.

Havnescenen er festivalens største udendørsscene –  her kan være 1000 besøgende i det stemningsfuld telt, hvor koncerterne foregår.

Skagens kultur og fritidscenter er den største indendørs scene med plads til 1500 publikummer.

Skagen kirke afholder også en folkemusikmesse i løbet af festivalen – og der skal købes billet.