Skagens Museum

oplevelser for alle

Råbjerg Mile Camping anbefaler altid en tur til Skagen, og et af højdepunkterne for mange skagensvisitter er en tur på museet, der fremviser skagensmalernes flotte billeder.Her kan du indsnuse en duft af det gamle Skagen og opleve en helt særlig stemning i museet, der blev bygget færdig i 1928, netop til at huse skagensmalernes værker. Det danske sommervejr kan tit byde på mindre godt vejr, og så er det dejligt med nogle indendørs aktiviteter, der er hyggelige for hele familien.

Skagens Museum er et spændende udflugtsmål for både store og små med mange aktiviteter og rundvisninger til alle aldre. Museet fremviser en permanent udstilling og flere skiftende udstillinger med skagensmalernes værker.

Kunstnerkolonien i Skagen opstod da Holger Drachmann besøgte Skagen i 1872. I årene efter fulgte en række unge kunstnere fra Danmark og resten af Skandinavien efter. De havde alle studeret sammen på kunstakademiet i København, og bestod bl.a. af  Michael og Anna Ancher, P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Holger Drachmann, Carl Locher, Thorvald Bindesbøll, Ulrik Plesner, Christian Krohg og Oscar Björck.

Skagens Museum er en del af det samlede Skagensmuseerne, der også tæller Anchers hus og Drachmanns hus. Tilsammen har de tre museer over 9000 værker. Museet har også en café og butik som en del af tilbuddet til gæsterne.

For børn & familier

Dmuseet har mange aktiviteter for børn og familier med særomvisninger og sommeraktiviteter i børnehøjde. Børnene kan få lov at prøve selv i børnerummet på førstesalen i museet, hvor hvor de voksne også gerne må være med til at udfolde kreative evner.

Caféen tilbyder ikke specifikke børnemenuer, men har flere tilbud på menukortet, de fleste børn vil kunne lide. Hvem siger ikke ja tak til varm kakao og en hjemmebagt bolle?

Der er en pusleplads på Skagens Museum og det er muligt at medbringe små klapvogne eller låne en klapvogn eller bæresele på museet til de helt små.

Sommeraktiviteter

Skagens Museum har en lang række spændende sommeraktiviteter for både børn og voksne.

For børnene er der malerskole for børn og teenagere hele sommeren fra 2. juli og teaterworkshop i uge 29. hver lørdag er der også familierundvisninger. Der er også skattejagt på museet for hele familien.

For de sporty byder Skagens Museum på yoga i museumshaven. Du kan også opleve underholdning med causerier i haven eller Drachmannpigerne, der underholder med musik sang og humor i Drachmanns hus.

Omvisninger

Museet tilbyder omvisninger, der er gratis og åbne for alle museets gæster, samt booking af omvisninger for grupper på over 10 personer og for institutioner. Større grupper, der gerne vil deltage i en af de åbne omvisninger, bør booke plads på forhånd gennem at ringe til museet.

Familieomvisningen har fokus på at gøre malerier levende for børnene. Der er damer i smukke kjoler, grove fiskere i stormvejr og små børn, man kan hilse på. Og hvorfor er det mon, at skagensmalerne rejste hele vejen op til Skagen bare for at male? Hvem var malerne egentlig? Omviserne taler med publikum om motivvalg, hvorfor der er så mange fiskere på billedet og hvad forskellige udtryk som ‘den blå time’ egentlig betyder. Familieomvisninger er for alle, der vil deltage, og niveauet bliver tilpasset til gruppen.

Den generelle omvisning giver en introduktion til Danmarks mest kendte kunstnerkoloni. Her kan I høre mere om skagensmalerne, deres værker og hvem de var. Der bliver også fortalt om museets historie, om familien Brøndum og deres store indflydelse på kunstnerne og byen Skagen. Omviseren fortæller også om udvalgte hovedværker fra museets store samling.

Museet har også omvisninger i de aktuelle særudstillinger, hvor der fortælles om de udvalgte værker, baggrunden for særudstillingen og den udvalgte maler eller motivs udvikling. Her er mulighed for at se skitser, studier og værker fra museets store samling, der ellers ikke hænger fremme til daglig.

Café og butik

Museets café er åben mellem 27. april og 16. september. Caféen tilbyder frokost, kager og kaffe, samt drikkevarer. Til særlige arrangementer tilbydes brunch, og caféen kan også  lejes til private arrangementer.

I butikken kan der købes plakater og reproduktioner af værkerne, bøger om skagensmalerne, film, musik og diverse souvenirs til store og små.

Priser og åbningstider

Børn og unge under 18 har gratis adgang til museerne. Adgangsbilletter til voksne koster 110,- og en kombibillet til alle tre museer koster 180,-.

Museet har åbent maj til august alle dage 10-17, og onsdage 10-21. For efterår- og vintersæson se Skagens Museums hjemmeside.

Museet kan kontaktes på tel. 9844 6444 eller e-mail: info@skagenskunstmuseer.dk.

Museet ligger på Brøndumsvej 4 i Skagen.